De wereld van beheer

 

In de visie op het stedelijk beheer of de agenda voor het stedelijk beheer is de balans tussen de wereld van techniek en regels en de wereld van gebruik en beleving een dynamisch evenwicht dat vraagt om voortdurende aandacht voor de wensen, behoeften, kansen en mogelijkheden. Beheren is daarmee het duurzaam instandhouden van permanente ontwikkeling.

De twee werelden van beheer lijken soms moeizaam samen te gaan. Maar om “Beter in Beheer” te worden, zullen ze met elkaar verbonden moeten worden. 

 

Mijn kracht is dat ik die verbinding met u in beeld kan brengen en uw organisatie kan adviseren hoe u dit kunt invullen. Hierbij gaan we samen eerst op zoek naar de drijfveer en de onderliggende waarden. Dit is altijd maatwerk.

Wat ik leuk en spannend vind om te doen is samen met u, uw medewerkers en betrokkenen het gesprek aan te gaan over de plek van beheer in de veranderende samenleving. Vanuit de bestaande werkelijkheid samen koers bepalen naar de nieuwe werkelijkheid. De uitdaging aangaan om langs de grenzen van de comfortzone te ontdekken welke nieuwe mogelijkheden er zijn en welke oude gewoonten we kunnen loslaten. Kernwoorden in mijn aanpak zijn analytisch, met visie en met oog voor bestaande waarden.

 

In mijn  Pleidooi voor beter beheer kunt u meer lezen.